Panama
vakantie.nl
Engelstalige service in Panama Elke rondreis aanpassen naar wens Luxe rondreizen en aanbiedingen
 

Beste reistijd om naar Panama te reizen

Panama heeft twee seizoenen: het droge seizoen en het natte seizoen. Hoewel je qua temperatuur het hele jaar door naar Panama kunt reizen is het droge seizoen natuurlijk wel iets fijner. In het regenseizoen staat echter weer alles prachtig in bloei, dus beide seizoenen hebben zo hun voordelen.

De droge periode loopt van begin december tot mei, de regentijd van mei t/m november. In Panama schijnt bijna altijd de zon. In de droge maanden schijnt de zon zo’n 7-8 uur per dag. De kracht van de zon is groot. Goede bescherming tegen de zon is dan ook aangeraden (zonnehoed of petje, zonnebril, zonnebrand, bedekte kleding).

Tussen half april en december is het regenseizoen in Panama. In de regentijd is er ook nog gemiddeld 6 uur zon per dag en er valt vaak in de middag, avond of nacht een flinke bui. 's Ochtends is het meestal zonnig en droog. In Bocas del Toro en San Blas heerst een tropisch en vochtig klimaat met gemiddelde temperaturen tussen 24 – 27 graden. In de hooglanden bij Boquete hebben we te maken met een tropisch hooggebergte klimaat waar het ’s nachts flink kan afkoelen.

 
 

Beste reistijd voor een vakantie naar Panama

Het hoogseizoen valt logischerwijs gelijk met het droge seizoen en is vaak wat drukker. Het voordeel van het regenseizoen is dat de natuur juist prachtig groen is en de rivieren gunstiger zijn als je wilt kajakken of raften wanneer het veel regent. Het is dus een beetje afhankelijk van je wensen wat de beste reistijd is in Panama, maar wie liever weinig regen wil kan het beste in het droge seizoen van december tot mei naar panama reizen. Orkanen komen gelukkig niet voor in Panama. Ook zijn er nauwelijks overstromingen of aardebevingen. .
 
 
San Blas

Kuna indianen en idyllische eilandjes

Vakantie Panama Compleet San Blass"> Vakantie Panama Compleet San Blas
Panama stad

modern en koloniaal, bruisende stad van Panama

Vakantie Panama Compleet Panama stada"> Vakantie Panama Compleet Panama stad
Boquete

Bloemen, groene heuvels, Barú vulkaan

Vakantie Panama Compleet Panama Boqueteo"> Vakantie Panama Compleet Panama Boquete
Bocas del Toro

groene en rode kikkers op Bocas del Toro

Vakantie Panama Compleet Panama Bocas del Toroe"> Vakantie Panama Compleet Panama Bocas del Toro
Isla Colón

hoofdeiland van Bocas del Toro

Vakantie Panama Compleet Panama Bocas del Toro Machu Picchug"> Vakantie Panama Compleet Panama Bocas del Toro
Beste reistijd voor Panama
 
 

Beste reistijd Panama

Seizoen- Zomer- Temperatuur- Regentijd- Lente- Regenseizoen- Individuele rondreis- Winter- Weer- Herfst- Vakantie